Talvi-ihon suosikit

Tämän talven pakkaskautta alkaa jo olla jonkin verran myös takana päin, joten viimeistään tässä vaiheessa monella meistä alkaa iho kiristellä. Saattaa jopa tuntua, että mikään ei riitä kosteuttamaan riittävästi. Oma ihoni on aiemmin jopa hilseillyt kylmimmillä säillä, mutta tänä vuonna ihoni on säilynyt pehmeänä ja joustavana. Haluankin nyt jakaa teille parhaat keinoni ja tuotevinkkini kuivuuden taltuttamiseen.

Ihon ravitseminen sisäisesti

Ravitsevalla ruokavaliolla on tietysti suuri merkitys ihomme hyvinvoinnille. Monipuolinen, riittävästi hiilihydraattia, proteiinia, rasvaa, sekä vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä ravinto antaa myös iholle sen tarvitsemia rakennuspalikoita. Erityisesti hyvien rasvojen saantiin kannattaa kiinnittää huomiota – itse suosin päivittäin mm. avokadoa, pähkinöitä ja siemeniä, sekä syön kalaa vähintään kerran viikossa. Purkistakin tykkään napsia muutamia lisäravinteita ruokavalion tueksi. Käytän D-vitamiinia, sinkkiä, spirulinaa, kollageenia ja biotiinia. Vain vähän lihaa käyttävänä B12 -vitamiinilisä kuuluu myös päivittäiseen rutiiniini. Sokeri ja valkoiset viljatuotteet kannattaa karsia minimiin, ja osalla meistä maitotuotteiden pois jättäminen vaikuttaa positiivisesti ihon kuntoon. Myös riittävä veden juominen on tärkeää, kun haluaa ihostaan hehkeän.

Valitettavasti pelkkä hyvin syöminen ei yleensä riitä, vaan kauniin ihon saavuttamiseksi tarvitaan myös ulkoista hoitoa.

Hellävaraiset, tehokosteuttavat hoitotuotteet

Puhdistus – Kaikki alkaa siitä, että ihoa ei puhdisteta liian voimakkailla tuotteilla. Kaikki meikki ja lika on tärkeää saada pois päivän päätteeksi, mutta natisevan putipuhtaaksi ihoa ei tarvitse hangata, olipa ihotyyppi mikä tahansa. Kasvovedellä on myös merkittävä rooli sekä puhdistuksen viimeistelyssä, että ihon kosteustasapainon säilyttämisessä. Kasvoveden runsas käyttö onkin ollut itselleni yksi ratkaisevista tekijöistä ihon kunnon parantumisessa. Omat suosikkini puhdistukseen ovat:

 • Ekopharma Vadelma -puhdistusvaahto: kuohkea vaahto, joka poistaa meikin yhtään kuivattamatta.
 • Ekopharma Vadelma -kasvovesi: tätä voi suihkia kasvoille reilusti puhdistuksen päätteeksi, sekä vaikka meikin päälle pitkin päivää. Tuoksukin on taivaallinen!
 • Lisäksi käytän Ekopharma Karpalo -puhdistusöljyä tarvittaessa erityisesti vahvemman meikin poistoon, sekä konjac sponge -kasvosientä, jolla ihon saa kevyesti kuorittua puhdistuksen yhteydessä.

Seerumi ja hoitovoide – Ainakin talvisin kosteusvoiteen kumppaniksi kannattaa ottaa seerumi, joka sisältää kaikkein eniten tehohoitoaineita, ja saa ihon hehkumaan. Seerumi on ihana taputella kasvoveden runsaan suihkimisen jälkeen vielä kostealle kasvojen, kaulan ja dekolteen iholle. Hetken imeytymisen jälkeen seerumin päälle kannattaa laittaa hoitovoide suojaamaan ja kosteuttamaan ihoa. Sama rutiini kannattaa toistaa uskollisesti aamuin ja illoin, jolloin ihossa varmasti huomaa muutoksia muutaman viikon käytön jälkeen. Omat suosikkini seerumeista ja voiteista ovat:

 • BTB13 -antiage -seerumi ja BTB13 -antiage II -voide: Näitä ihania tuotteita käytän ympäri vuoden, ja olen jo huomannut BTB13 -yhdisteen edullisia vaikutuksia kasvoillani.
 • BTB13 -medical -seerumi ja medical II -voide: Medical -linjan kuivalle, herkistyneelle ja atooppiselle iholle tarkoitetut tuotteet olen ottanut käyttöön nyt talviajaksi, kun ihoni on kuivimmillaan.
 • Ekopharma Vadelma -silmänympärysvoide: Kevyt ja virkistävä silmänympärysvoide, jonka avulla silmänympärysten herkkä iho saa kosteutusta ja hehkua meikin alle. Imeytyy välittömästi.
 • Lisäksi aurinkoisten kevätsäiden saapuessa kannattaa ottaa heti käyttöön aurinkosuojavoide. Erityisesti talvikäyttöön parhaita ovat monitoimivoiteet, jotka suojaamisen lisäksi myös hoitavat ja kosteuttavat ihoa. Tällaisia ovat esimerkiksi Ekopharma Suojaava päivävoide porkkanauutteella tai BTB13 Kesävoide SPF15. Myös BTB13 -hoitomeikkivoide sisältää mineraaliensa ansiosta luonnollisen aurinkosuojan.

Kuorinta ja naamio – Ihon omia toimintoja ei ole tarkoitus kiihdyttää, joten kuorinta kerran viikossa on riittävä mille tahansa ihotyypille. Herkän ihon kannattaa valita entsymaattinen kuorinta, joka ei sisällä lainkaan kuorintarakeita. Myös normaalille ja rasvaiselle iholle löytyy ihania rakeettomia hedelmähappokuorintoja, jotka kirkastavat ihoa tehokkaasti. Kuorinnan jälkeen iholle tulisi laittaa rauhoittava ja tehokosteuttava naamio, jonka voi tarvittaessa jättää vaikuttamaan vaikkapa yön ajaksi. Kuorinta poistaa kuolleen, karhean ihosolukon ihon pinnalta, jolloin hoitotuotteet pääsevät imeytymään entistä paremmin. Omat suosikkini ovat:

 • BTB13 – antiage -kuorinta: AHA -hedelmähapot kirkastavat, silottavat ja kosteuttavat ihoa.
 • Ekopharma Vadelma -naamio: koostumukseltaan kermainen, kosteuttava ja ihanan tuoksuinen naamio antaa iholle hehkua silloin, kun se tuntuu muuten kuivalta ja samealta. Jätän naamion usein yön ajaksi imeytymään ihooni, tai annan sen vaikutella reilun ajan vaikkapa saunan jälkeen.

Yksinkertaisella ja tehokkaalla hoitorutiinilla saa jo yleensä näkyviä vaikutuksia ihon kuntoon. Kuitenkin erittäin kuivaihoiset tai atoopikot saattavat kovimmilla pakkasilla kaivata vielä lisää kosteutusta, jolloin suosittelen seuraavia tuotteita:

 • Ekopharma Vadelmansiemenöljy: Siemenöljyn voi laittaa aamuin illoin iholle kosteusvoiteen alle tekemään ihosta joustavamman.
 • BTB13 Omega3 -kasvoöljy: Runsaasti tärkeitä Omega3-rasvahappoja, jotka auttavat solujen ravinnonsaannissa ja tekevät ihosta nuorekkaamman ja pehmeämmän.
 • BTB13 -talvivoide: Täyteläinen, runsaasti siemenöljyjä sisältävä talvivoide sopii niin kasvojen iholle kuin kynsinauha- tai huulivoiteeksikin. Voidaan käyttää myös suojavoiteena saunassa tai talven viimaisessa säässä.

Muistathan, että myös kokonaisvaltaisella hyvinvoinnilla ja kehon ja mielen tasapainolla on suuri merkitys ihon kuntoon. Kannattaa siis muistaa kohdella itseään hyvin, levätä riittävästi, välttää turhaa stressiä ja nauttia elämästä. Tämä on tietysti helpommin sanottu kuin tehty, joten onneksi meillä on mahtavia hoitotuotteita, joilla voi edesauttaa ihon hyvinvointia haastavampinakin aikoina.

Kauniita ja aurinkoisia pakkaspäiviä!

-Pauliina-