Microblading

Microblading on kulmamuotoilua, jonka avulla kulmien symmetriaa ja muotoa voidaan parantaa, sekä meikkaamistarvetta vähentää. Luonnostaan harvat ja hentoiset kulmat omaavalle microbladingista voi olla suurta apua, ja toisaalta myös valmiiksi tuuheita kulmia saadaan tällä tekniikalla korostettua erittäin luonnollisen näköisesti. Microblading -toimenpiteen aikana luonnollista Sharp Brows -pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen, epidermiksen ja dermiksen väliin. Lopputuloksena on noin vuoden ajan kestävät, pikkuhiljaa ihosta häipyvät kulmat. Kulmien kesto on hyvin yksilöllistä, ja riippuu paljolti mm. ihotyypistä ja elämäntavoista. Ensimmäiseen microblading -käsittelyyn kuuluu aina myös noin kuukauden päästä tehtävä vahvistuskerta, jonka aikana pigmentin sävy tarkistetaan, mahdolliset aukkokohdat täytetään ja linjat vahvistetaan. Vasta tämän vahvistuksen jälkeen kulmat ovat valmiit. Jatkossa kulmia ylläpitääkseen niihin kannattaa ottaa vahvistuskäsittely noin 6-12 kuukauden välein. Vahvistukseen suosittelemme tulemaan siinä vaiheessa, kun kulmien malli vielä erottuu, ja pigmentistä on vähintään 50% jäljellä.

Microblading -toimenpide muistuttaa hieman tatuoimista, mutta tekniikassa ja pigmenteissä on eroa perinteiseen pigmentointiin verrattuna. Pigmenttiä viedään ihoon pienistä neuloista koostuvan terän avulla, joten toimenpide saattaa tuntua hieman epämukavalta ja joskus jopa kivuliaaltakin. Kivun tuntemus on kuitenkin yksilöllistä, toiset saattavat jopa nukahtaa toimenpiteen aikana. Heti ensimmäisten viiltojen jälkeen kulmiin levitetään reilusti puudutetta, joka vie mahdollisen kivuntunteen mennessään. Ensimmäiset viillot tehdään ilman puudutetta, jotta puudutteen aiheuttama mahdollinen lihasten rentoutuminen ei vaikuttaisi kulmien symmetrisyyteen.

Ennen varsinaisen pigmentoinnin aloittamista kulmat suunnitellaan huolella yhdessä asiakkaan kanssa, sekä alustava malli piirretään iholle kulmakynällä. Pigmentoinnissa näiden piirrettyjen rajojen sisäpuoli täytetään karvoja muistuttavilla linjoilla. Mallin suunnittelussa käytetään apuna Sharp Browsin golden ratio -työkalua, jonka avulla kulmien symmetria ja oikeat mittasuhteet saadaan mitattua.

Valmistautuminen microbladingiin

Varaathan hoitoajan niin, että ehdit ottaa muutamia asioita huomioon noin pari viikkoa etukäteen.

 • VALMISTAUDU SIIHEN, ETTÄ KULMAT PUNOITTAVAT HIUKAN

Lähes kaikilla kulmien alueen iho punoittaa hieman toimenpiteen jälkeen. Todella voimakas punoitus on kuitenkin harvinaista. Hyvin todennäköisesti pystyt vaikkapa jatkamaan töitä toimenpiteen jälkeen, koska kulmasi näyttävät hyviltä. Otathan kuitenkin oman ihotyyppisi huomioon tehdessäsi suunnitelmia toimenpiteen jälkeisille tunneille. Herkkäihoisilla punoitus voi olla voimakkaampaa, ja silmäluomilla esiintyä myös lievää turvotusta.

 • TULE TOIMENPITEESEEN KEVYELLÄ MEIKILLÄ

Ethän käytä toimenpidepäivänä voimakasta meikkiä. Voit laittaa kevyen meikin, silmämeikki esimerkiksi ei haittaa. Jos haluat meikata kulmat, teethän sen kevyesti ilman vedenkestäviä tuotteita.

 • OLE VAROVAINEN TIETTYJEN LÄÄKITYSTEN KANSSA

Tavallista voimakkaampi verenvuoto haittaa microblading -pigmenttien tarttumista ihoon. Tämän vuoksi aspiriinia, ibuprofeenia ja muita kipulääkkeitä, sekä verenohennuslääkkeitä ei pidä käyttää 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Suosittelemme välttämään myös muita lääkeaineita, joilla on voimakas vaikutus kehoosi. Myös Omega 3 -tuotteiden ja E-vitamiinilisän käytön lopettaminen noin 2 viikkoa ennen microbladingia on suositeltavaa. Kroonisten sairauksien lääkitykset saattavat myös lisätä verenvuotoa, joten kysythän niistä aina erikseen hoitolaltamme.

 • ÄLÄ KÄYTÄ ALKOHOLIA ENNEN TOIMENPIDETTÄ (48h)
 • VÄLTÄ VOIMAKKAASTI IHON TOIMINTOJA STIMULOIVIA HOITOTUOTTEITA, ESIMERKIKSI TEHOKKAITA ANTI-AGE -TUOTTEITA, NOIN VIIKON AJAN ENNEN KÄSITTELYÄ
 • ÄLÄ LUOVUTA VERTA TOIMENPIDEPÄIVÄNÄ TAI SITÄ SEURAAVANA PÄIVÄNÄ
 • VÄLTÄ KULMAKARVOJEN NYPPIMISTÄ TAI POISTOA MILLÄÄN MUULLAKAAN TEKNIIKALLA VIIKON AJAN ENNEN TOIMENPIDETTÄ
 • KERRO AVOIMESTI SAIRAUKSISTASI JA LÄÄKITYKSISTÄSI, TAI MUISTA TERVEYDENTILAASI VAIKUTTAVISTA ASIOISTA. KYSY TARVITTAESSA LISÄÄ HOITOLALTAMME.

Microbladingia ei tehdä, jos

 • Olet raskaana tai imetät
 • Sinulla on veriteitse tarttuva sairaus tai infektio
 • Sinulla on selkeitä iho-oireita tai allergiaa kosmeettisille aineille
 • Kulmakarvojen alueella on luomi (pienen luomen voi usein kuitenkin kiertää)
 • Saat helposti keloidi-tyyppisiä arpia
 • Sinulla on voimakas lääkitys (esimerkiksi syöpään, mielialahäiriöihin, sydän- ja verisuonisairauksiin), tai sairauden hoito kesken. Lääkitysten vuoksi pigmentti ei välttämättä pysy iholla normaalisti. Voit kysyä lääkityksestäsi erikseen hoitolaltamme. Mikäli sairastat kroonista sairautta, jonka aikana microbladingia voidaan kuitenkin harkita, tarvitsemme luvan hoitavalta lääkäriltäsi.
 • Sinulla on taipumus tavallista runsaampaan verenvuotoon
 • Erityisen kuivalla tai rasvaisella iholla pigmentit eivät välttämättä pysy odotetulla tavalla, joten tämä saattaa joskus olla esteenä microbladingille.

Microbladingin jälkeen

 • OLE TIETOINEN TOIPUMISVAIHEISTA

Microbladingin jälkeen kulmien paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen.
2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet.

Aluksi iholle alkaa muodostua rupea, jonka irrotessa kuolleen ihosolukon alta paljastuu huomattavasti vaaleampi pigmentti. Aluksi pigmentti saattaa näyttää hyvinkin haalealta, mutta vahvistuu hieman ennen vahvistusta ihon parannuttua kunnolla, ja ylimääräisten ihokerrosten poistuessa pigmentin päältä. Jokainen iho vastaanottaa pigmenttiä eri tavalla, ja on täysin normaalia, että tässä vaiheessa osa pigmentistä jopa häviää kokonaan. Tämä vaihe saattaa aiheuttaa sinussa ahdistusta, mutta älä lannistu, sillä vahvistuksen jälkeen kulmat pysyvät huomattavasti paremmin ja näyttävät muutenkin erilaisilta. Vastalaitetut kulmat näyttävät upeilta, mutta ennen vahvistusta kulmista saattaa tulla jopa epäviehättävät. On siis tärkeää ymmärtää, että kulmat ovat valmiit vasta vahvistuskäsittelyn jälkeen.

 • KÄSITTELE KULMIA HELLÄSTI ÄLÄKÄ REVI KUOLLUTTA IHOA TAI RUPEA

Älä koskettele kulmiasi turhaan, äläkä varsinkaan likaisilla käsillä. Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi erityisesti seuraavan vuorokauden aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Voit esimerkiksi kostuttaa vanulapun puhtaalla vedellä, ja pyyhkiä kulmia kevyesti. Kulmien turhaa kastelua kannattaa kuitenkin välttää kolmen ensimmäisen vuorokauden ajan. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Tässä paranemisvaiheessa kulmien alueella voi tuntua kutinaa, mutta niitä ei saa missään nimessä repiä tai raapia.

 • LEVITÄ KULMIIN RAUHOITTAVAA VOIDETTA

Hoidon jälkeen kulmiin tulee levittää koko paranemisprosessin ajan aamuin illoin rauhoittavaa voidetta (ensimmäisinä vuorokausina sekä tarpeen mukaan useamminkin). Suosittelemme tähän Bepanthen -salvaa, joka nopeuttaa ihon paranemista ja pehmentää muodostuvaa rupea. Kulmat tulisi pitää jatkuvasti hyvin kosteutettuina. Älä kuitenkaan käytä kulmiin muita voiteita, sillä ylimääräiset kemikaalit heikentävät pigmentin pysyvyyttä.

 • SUOJAA UUSIA KULMIASI TARKASTI

Ensimmäisen viikon ajan microbladingin jälkeen tulee välttää saunomista, kovaa hikoilua ja uimahalleissa uimista. Esimerkiksi kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä kulmissa, koska microblading -väriaine on täysin luonnollinen seos. Älä käy solariumissa tai ota runsaasti aurinkoa vähintään viikkoon microbladingin jälkeen, koska liiasta auringonvalon vaikutuksesta kulmat saattavat alkaa haalistumaan tavallista nopeammin.

 • OLE VAROVAINEN LÄÄKETIETEELLISTEN TOIMENPITEIDEN KANSSA

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade -ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus toimenpiteen jälkeen kestää jopa 3- 6kk, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Yleensä se palautuu normaaliksi noin viikon kuluttua. Myös menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita, voivat lykätä microblading -kulmien tekoa. Lääkärillä käydessäsi kerro aina microblading -toimenpiteestä.

 • ÄLÄ KÄYTÄ KULMIEN ALUEELLA MEIKKIÄ TAI ANTI-AGE -TUOTTEITA PARANEMISAIKANA

Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olemaan käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä muita intensiivisesti vaikuttavia tuotteita kulmien alueella, ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Kuolleen ihon kuoriutumisen jälkeen voit tarpeen mukaan meikata kulmia, esimerkiksi jos joissain kohdin pigmenttiin on tullut aukkoja, joita haluat tasoitella.

 • HETI MICROBLADINGIN JÄLKEEN TULOS EI OLE LOPULLINEN

Värin pigmentti haalistuu hieman toimenpiteen jälkeen, ja leikkauslinjat saattavat näyttää epätasaisilta. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolestua. Juuri laiton jälkeen pigmentti jopa tummuu, mutta haalistuu ja vaalenee sitten reilusti. Toisilla pigmentti pysyy hyvin jo yhden käsittelyn jälkeen, mutta on myös ihan normaalia, että kulmiin tulee aukkokohtia vielä ennen vahvistusta. Muistathan, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen (värin uudelleen laitto n. 3-4 vk kuluttua microbladingista) jälkeen.

 • ÄLÄ EPÄRÖI OTTAA YHTEYTTÄ MICROBLADING -AMMATTILAISEESI

Heti jos mieleesi tulee kysyttävää kulmien parantumiseen tai hoitoon liittyen, otathan meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme kaikissa askarruttavissa asioissa.

 • TOIMENPITEEN JÄLKEEN KULMAT OVAT ASIAKKAAN VASTUULLA

Muistathan, että ajan varattuasi sinun on erittäin tärkeää noudattaa edellä mainittuja valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita, jotta saavutamme upean lopputuloksen. Juttelemme kulmien suojaamisesta ja hoidosta toimenpiteeseen tullessasi, ja saat myös kotiin mukaasi jälkihoito-ohjeet paperilla.

Nauti uusista, kestävistä kulmistasi!

Microblading -kulmat meillä tekee Sharp Brows -artisti Jenni. Kaikki kuvien kulmat ovat hänen tekemiään. Lisää kuvia Jennin tekemistä kulmista löydät Facebook -sivultamme, tai Instagramista @pauswellness, @koivistobrows